Vietnam m.m.

Vietnam er et dejligt land

Verden forbavser.

Efterhånden har vi oplevet rigtig mange forskellige kulturer. Men vi gør os også umage for at leve så tæt på de mennesker vi besøger som muligt. Vi bevæger os rundt med lokale transportmidler, tager bussen til endestationerne, spiser hvor de lokale kommer - når det kan lade sig gøre o.s.v.
Toiletterne er et kapitel for sig. De får karakter fra 1 - 10, hvor 1 betyder : ingen rengøring, dør kan ikke lukkes, problemer med vand, intet papir/skyllekande o.l. 
Selvfølgelig passer vi på os selv. I den 3. verden er der alt for mange fattige og der kan man let blive et offer, hvis man er uopmærksom.

Vi rejser jo uden hjælp fra et rejsebureau, så forberedelse er nødvendig. Vi læser så meget som muligt om de steder vi skal besøge. Findes der en "Lonley Planet" om stedet er vi godt hjulpet.   

Der er stadig en del vi gerne vil opleve bl.a.: Japanske haver og Sydamerika. SØ Asien vil vi nok vende tilbage til mange gange.


Foreløbig har vi oplevet de fleste af Europas storbyer. og så har vi besøgt en del lande:
Asien: Indien: GOA, Delhiområdet med Taj Mahal, Madras med Auroville og Sai Baba. Thailand: mest Bangkok-området. Cambodia: Phnom Penn og Tonle Sap, Siem Riep. Vietnam: fra Hanoi til Saigon. Genforeningsekspressen. Hue. Hoy Ann 
Amerika:
Caribien: Grenada en måned på bl.a. Carricou. Mexico: Mexico City og bustur vestpå til Valiarta, pukkelhvalernes paradis. Cuba, hele øen på tværs i lejet bil fra Havanna til Santiago. Et par uger i New York.
Afrika:Egypten.
Sydeuropa: Grækenland: Kreta og Samos. Spanien, Madrid. Portugal, Lisabon og Cascaixområdet
Østeuropa: Tjekiet, Ungarn og Slovakiet, Kroatien. -0-

Vinterrejse:
Egypten
I december 2009 valgte vi en kort og nem rejse: vinterferie i Egypten. 14 dage. Slappertur med Nilcruise og en uge i Luxor. Det er rigtg rart. Har man læst "Sinue, egypteren", "Ramses" og Erik Ansvangs "Pyramidegåder" kommer man ikke til at lide af tempeltræthed. I et egyptisk perspektiv, er det nemt at forestille sig at Atlantis engang var et højt udviklet samfund. Mon Poseidon, øen i Atlanterhavet, forsvandt ved en slags klimakatastrofe?